Gå til sidens indhold
 

Skolemarken

Skolemarken er bevaret i gentænkt form. Området er styrket som rekreativ oase for hele bydelen. Et alsidigt og uformelt sted med børn, unge, voksne og dyr

Landskabet omkring byggeriet er indrettet i stedets ånd med udfordrende legeterræn, hårde og bløde belægninger, omfattende grønne arealer og variation i beplantningen.

 

Vildmarken er det nye område for Skolemarkens dyrehold. Dyrenes små huse og skure omkranser et lille torv med opholdsmøbler som en lille landsby i tilknytning til områdets mere afsides stiforløb. Kaniner, geder, høns og øvrige fugle får nye rammer i ånden af det eksisterende.

  

Beplantningen på den del af Skolemarken, der ligger længst væk fra Ingerslevs Boulevard, er varieret og skaber flere rumlige oplevelser. det kalder vi for 'Krattet'.

 

Krattet bliver inddelt I forskellige zoner:  Regnvandskrattet, klatrekrattet og det spiselige krat med for eksempel hassel, hyld og solbær.

  

Skolemarken er en integreret del af Aarhus Kommunes fritidsmæssige, forebyggende og støttende indsats overfor børn og unge. Det betyder i praksis, at legepladsen skal tilrettelægge det pædagogiske arbejde, så det favner de behov og forudsætninger, lokalområdets større børn og unge har. Det sker i et tæt samarbejde med fritids- og ungdomsklubben, der har lokaler på Frederiksbjerg Skole.

 
 

Opdateret: 04.10.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar:   Planlægning

Telefon: 23 26 48 72

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code